Bezpečnost potravin

Změny vyhlášky o přídatných látkách

Vydáno: 29. 10. 2005
Autor:

Vyhláškou 431/2005 se v příloze vyhlášky 304/2004 o přídatných látkách do potravin mění část týkající se sladidel.

Vyhláškou 431/2005 se mění příloha vyhlášky 304/2004 o přídatných látkách do potravin.

Jedná se o drobná upřesnění a opravy v příloze č. 1 části 5 týkající se sladidel. V případě sladidla Neohesperidin DC (E 959) byla doplněna jeho přípustnost do doplňků stravy v množství 50 resp. 100 resp. 400 mg/kg (do doplňků v tekuté formě, resp. v pevné formě, resp. do doplňků z vitaminů a minálních látek). Byl důsledně vyjmut termín „zmrzlina“, zůstal jen termín „mražené krémy“. Termín „doplňky stravy ve formě žvýkaček“ byl nahrazen „doplňky stravy ve formě žvýkacích tablet“. V případě sladidla sukralosa (E 955) a sladidla sůl aspartamu-acesulfamu (E 962) bylo u „desertů na bázi vody se sníženým obsahem energie nebo bez přidaného cukru“ doplněno, že se jedná o „ochucené“ deserty a u „mražených krémů se sníženým obsahem energie“ doplněno „nebo bez přidaného cukru“.

Novela nabývá účinnosti 1. listopadu 2005.

Vyhláška 304/2004 v aktualizovaném znění je k dispozici na stránkách „Bezpečnost potravin“.

 

Sbírka zákonů, 2005, č. 148