Změny kapitoly o mase v Rakouském kodexu
V kapitole B 14 Rakouské knihy potravin byly provedeny především změny týkající se hodnocení masa z hlediska vhodnosti k výživě a upřesnění požadavků na nakládané masné výrobky.
Rakouské Spolkové ministerstvo pro zdraví, rodinu a mládež vydalo v rámci Rakouské potravinové knihy výnos BMG-75210/0009-II/B/7/2009 z 8. 1. 2010, kterým se mění a doplňuje kapitola „B 14- Maso a masné výrobky“.
Dochází především ke změnám v závěrečné části této kapitoly (část F: „Hodnocení“) a v části B5: „Vařené nakládané výrobky“. V části F jsou definovány termíny jako „nevhodné pro lidskou výživu“, „falšované“, „zavádějící údaje“, „se sníženou hodnotou“. V podkapitole B5.1 jsou specifikovány produkty ze šunky a jiných částí vepřového, z hovězího masa a masa dalších přežvýkavců, z drůbežího masa, a také postupy použití nakládacího láku.
Ernährung, 34, 2010, č. 2, s. 84-86
Celé znění kapitoly 14: Maso a masné výrobky – Lebensmittelsicherheit-Vebraucheschutz
Rakouské potravinářské zákony a nařízení – Lebensmittelsicherheit-Vebraucheschutz
Předcházející informace: