Žádost EFSA o údaje: biogenní aminy
Vydáno: 16. 8. 2010
Autor:
Do 3.9.2010 lze zasílat informace do EFSA.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vyzývá členské státy: výzkumné instituce, vysoké školy a všechny zainteresované subjekty (např. masný průmysl), aby zasílaly do EFSA údaje o přítomnosti biogenních aminů (histaminu, tyraminu, kadaverinu, putrescinu, tryptaminu, fenyletylaminu, spermicinu a spermidinu) v potravinách a nápojích. Zvláště důležité jsou informace týkající se výroby potravin.
Více informací k zasílání údajů je k dispozici na stránkách Datex: jak zasílat údaje.
Požadované údaje zasílejte na adresu: contaminants@efsa.europa.eu.
Zdroj: EFSA
Heslo “Biogenní aminy” v A–Z slovníku bezpečnosti potravin.
Biologicky aktivní aminy v sýru Niva
Biogenní aminy v zelenině
Decarboxylate: výzkumný projekt EU
Možnosti ovlivnění tvorby biogenních aminů
Biologicky aktivní aminy v sýru Niva
Biogenní aminy v zelenině
Decarboxylate: výzkumný projekt EU
Možnosti ovlivnění tvorby biogenních aminů