Workshop k výzkumným projektům EU
Vydáno: 7. 1. 2010
Autor:
Prezentace z workshopu organizovaného EFFoST dne 10.11.2009 v Budapešti (Maďarsko).
Dne 10.11.2009 se uskutečnil v Budapešti workshop Evropské federace pro potravinářské vědy a technologie (EFFoST), na kterém byly prezentovány výsledky některých projektů řešených v 6. a 7. rámcovém programu V&V v EU (PathogenCombat, NovelQ, AgriFoodResults aj.). Tato akce se konala v rámci konference organizované EFFoST.
Prezentace:
– Přivítání na workshopu zaměřeném na výzkumné projekty EU
– Využití počítačové tomografie v průmyslu jako nedestruktivní technologie ke zvýšení bezpečnosti a kvality potravin
– Řešení problému potravinových patogenů prostřednictvím objasňování jejich chování v potravinovém řetězci
– Hygienická výroba potravin použitím holistického přístupu
– AgriFoodResults: evropská iniciativa za lepší využití výsledků agro-potravinářského výzkumu
– iCARE: zamezování akumulaci nově vytvořených kontaminantů s cílem snížit jejich vliv na zdraví
– NovelQ: vývoj a demonstrace technologií výroby potravin nového typu
– Rychlé určování kvality vepřového masa pomocí NIRS
– Vyšší konkurenceschopnost optimalizací komunikace v chladírenském řetězci
– HighTechEurope – první evropská síť excelence pro zavádění technologií nového typu do výroby potravin
– Využití počítačové tomografie v průmyslu jako nedestruktivní technologie ke zvýšení bezpečnosti a kvality potravin
– Řešení problému potravinových patogenů prostřednictvím objasňování jejich chování v potravinovém řetězci
– Hygienická výroba potravin použitím holistického přístupu
– AgriFoodResults: evropská iniciativa za lepší využití výsledků agro-potravinářského výzkumu
– iCARE: zamezování akumulaci nově vytvořených kontaminantů s cílem snížit jejich vliv na zdraví
– NovelQ: vývoj a demonstrace technologií výroby potravin nového typu
– Rychlé určování kvality vepřového masa pomocí NIRS
– Vyšší konkurenceschopnost optimalizací komunikace v chladírenském řetězci
– HighTechEurope – první evropská síť excelence pro zavádění technologií nového typu do výroby potravin
– TrueFood: praktický postup posuzování bezpečnosti tradičně fermentovaných uzenin sušených vzduchem
– DREAM: návrh a rozvoj reálných modelů potravin s dobře charakterizovanou mikro- a makrostrukturou a složením
– DREAM: návrh a rozvoj reálných modelů potravin s dobře charakterizovanou mikro- a makrostrukturou a složením
Zdroj: PathogenCombat