Webinář FAO: Důsledky používání environmentálních inhibitorů v zemědělsko-potravinářských systémech pro bezpečnost potravin
Výzva zajistit výživu rostoucí světové populace a zároveň reagovat na klimatickou krizi vyžaduje vývoj postupů a technologií, které zvýší udržitelnost zemědělsko-potravinářských systémů a sníží škodlivé účinky na životní prostředí. Mezi tyto přístupy patří environmentální inhibitory, které se používají ke zvýšení efektivity produkce plodin a hospodářských zvířat při současném snížení emisí skleníkových plynů, jako je metan, nebo omezení ztrát dusíku z obdělávaných polí a pastvin. Neúmyslná přítomnost environmentálních inhibitorů v potravinářských komoditách může vyvolat obavy o zdraví i narušení obchodu, pokud nejsou stanoveny normy.
Webinář FAO „Důsledky používání environmentálních inhibitorů v zemědělsko-potravinářských systémech pro bezpečnost potravin“ se bude konat ve čtvrtek 9. května 2024 od 14:30 do 15:30 hod. prostřednictvím služby Zoom.
Cílem webináře, který vychází z nedávné publikace FAO, je podnítit diskusi o aspektech bezpečnosti potravin, které je třeba zohlednit a řešit při používání environmentálních inhibitorů v zemědělsko-potravinářských systémech.
Další informace a registrační nástroj najdete na webu FAO.
Zdroj: FAO