Výzva programu EU-FORA je stále otevřená!
Termín pro přihlášení je 31. 1. 2019
I nadále se můžete ucházet o příležitost být hostující organizací v dalším cyklu evropského stipendijního programu EU-FORA, který je klíčovou iniciativou pro budování vědecké komunity EU pro vědecká hodnocení a znalosti. Přihlaste se do 31. ledna 2019!!!
Program EU-FORA je zaměřen na vědce ze zemí EU a EFTA na počátku či v pokročilejší fázi jejich kariéry, a to tak, aby jim umožnil rozšířit znalosti a praktické zkušenosti z hodnocení rizik bezpečnosti potravin. V hostujících organizacích budou plně integrováni, budou se podílet na práci pořádající organizace, získávat zkušenosti z první ruky a zvyšovat své znalosti v mnoha vědeckých aspektech významných pro hodnocení rizika bezpečnosti potravin.
Jak to funguje?
Stipendisté stráví 12 měsíců „učení se děláním = learning by doing“ v evropské organizaci pro hodnocení rizik v oblasti bezpečnosti potravin mimo jejich domovskou zemi. Na konci cyklu jim bude udělen certifikát o účasti a vědecká zpráva s výsledky jejich práce bude zveřejněna ve zvláštním vydání EFSA Journal. Účastníci budou mít také možnost účastnit se čtyř modulů školení pro hodnocení rizik v oblasti potravin, které se budou konat v Parmě, Vídni, Berlíně a Aténách.
Pro více informací o programu a pro návod na přihlášení navštivte prosím webové stránky EFSA.
Další informace o minulých a současných účastnících EU-FORA naleznete na tomto krátkém videu.
Co je nového?
V této výzvě se mohou rovněž ucházet vědci, kteří nepracují v organizaci spolupracující s EFSA podle čl. 36 nebo jsou v současné době nezaměstnaní. Organizace, které mají zájem stát se hostujícími místy, mají možnost požádat o jeden nebo oba následující dva cykly EU-FORA (2019-2020 a 2020-2021).
Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost. Přihlaste se do 31. ledna 2019.
Máte zájem se stát účastníkem? Přihlaste se zde.
Má vaše organizace zájem být hostující organizací programu EU-FORA? Přihlaste se zde.
Máte zájem školit účastníky programu EU-FORA? Více informací najdete zde.
Zdroj: EFSA