Výživa a potraviny 6/2008
Obsah časopisu Společnosti pro výživu "Výživa a potraviny 6/2008".
OBSAH
Šimek, J.: Přístup k výběru a konzumaci rostlinných olejů
Prugar, J.: Ekologické zemědělství a biopotraviny v ČR v roce 2007
Mach, I., Štundlová, D.: Speciální potraviny ve sportu
Valenta, O., Hladík, P.: Využití metod foresightu k vytváření socioekonomických scénářů možného budoucího vývoje potravinářského průmyslu se zřetelem na bezpečnosti a kvalitu potravin – projekt FutureFood6
___________________________________________________________________
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Šulcová, E.: Stručně o vietnamské kuchyni
Perlín, C.: Med biopotravinou roku 2007
Poslušná, K., Březková, V., Matějová, H.: Rizikové faktory osteoporózy – znalosti a chování dospívajících dívek
Mach, I.: Koenzym Q10: lze s názvy doplňků libovolně manipulovat?
Kalač, P.: Soudobý pohled na vlákninu potravy
_______________________________________________________________________________
Příloha: Receptury pokrmů