Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny – 4/2009

Vydáno: 29. 7. 2009
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravováníˇ.

OBSAH:
Kopicová, Z.:
Sledování cholesterolu v rostlinných tucích a olejích z pražské tržní sítě
(Cholesterol monitoring in the Pratur retail)
Kalač, P.:
Lykopen a tomatin v rajčatech
(Nutritional value of tomates)
Piskáčková, Z., Matějová, H.:
Tři oříšky pro Popelku… a nebo čtyři?
(Nuts from the nutritional aspects)
Celba, J.:
Zbytečný despekt k „drůbežímu separátu“
(Qualita of the chicken separated meat)

SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ:
Bulková, V.:
Čerstvé natě – zdravé ochucování pokrmů…
Turzová, A., Porubská, J.:
Vývoj systému kvality pre manažment, kompiláciu a šírenie údajov o nutričním zložení potravin.
Štěpničková, O.:
Alkoholické nápoje očima historie
Sekavová, H.:
Vývoj spotřeby potravin v domácnostech
(Consumption of foodstuffs in the Czech households)

Příloha: Receptury pokrmů

http://www.vyzivaspol.cz