Výživa a potraviny 1/2009
Obsah časopisu Společnosti pro výživu.
OBSAH
Koberna, M.: Přehled středoevropských trendů v sektoru výroby potravin
Heczková, K.: Vliv selenu na kolorektální karcinom
Dostálová, J., Šimmerová, H., Link, J.: Konzum piva a vnímání jeho účinků na zdraví studenty středních škol
Winklerová, D.: Funkční potraviny a legislativa
Míková, K., Doležal, M.: Hodnocení kvality vajec na českém trhu
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Štrébl, J.: Stravování v lázních Aurora
Gabrovská, D., Hanák, P., Rysová, J., Štumr, F., Tomková, K., Šafářová, P., Dvorská, P.: Úvod do problematiky potravinových alergenů
Prugar, J.: Ohlédnutí za „bramborovým" rokem 2008
Petrová, J., Matějová, H.:
Alternativní způsoby stravování vysokoškolských studentů v Brně
Příloha: Receptury pokrmů