Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Vláknina společnosti Cargill má v Kanadě zelenou do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Vláknina společnosti Cargill má v Kanadě zelenou

Vydáno: 7.6.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Inulinová vláknina Oliggo-Fiber společnosti Cargill byla v Kanadě schválena jako potravní vláknina a lze ji uvádět na etiketách výrobků uvádět jako „bohatý zdroj inulinu“.
Inulinová vláknina Oliggo-Fiber, patentovaná společností Cargill, byla v Kanadě schválena jako potravní vláknina, čímž řada výrobců získala možnost uvádět inulin jako ingredienci v kategorii potravní vlákniny na etikety svých výrobků. Oliggo-Fiber inulin je přírodně se vyskytující fruktan, extrahovaný z čekankového kořene a může se na etikety výrobků uvádět jako „bohatý zdroj inulinu“. Řadí se mezi oligosacharidové výrobky patřící ke skupině nestravitelných sacharidů označovaných jako fruktany. Bohatým zdrojem inulinu jsou rovněž banány, artyčoky a cibule. Podle definice AACC, Food and Nutrition Board a AOAC International je inulin obecně považován za rozpustnou vlákninu, která jako ingredience může potravinám dodávat nutriční hodnotu a současně zlepšovat texturu a chuť. Oliggo-Fiber inulin vykazuje příznivé zdravotní účinky– jako probiotikum napomáhá správnému zažívání stimulací užitečných bakterií v tlustém střevě. Může zvyšovat absorpci vápníku, což je důležité pro uchování silných kostí. Napomáhá vytvoření pocitu plnosti a jeho udržení do dlouhou dobu, zvyšuje nutriční hodnotu potravin prostřednictvím zvyšování potravní vlákniny a snižování energetického obsahu. Jako potravinářská ingredience v zásadě neovlivňuje hladinu krevního cukru, je vhodný pro diabetiky. Jeho příznivé vlastnosti se uplatňují ve funkci imitace tuku, objemového činidla, maskovacího agens, prostředku zlepšujícího chuť a texturu výrobků atd. Více informací na adrese 
http://www.nutraingredients-usa.com/news/ng.asp?n=75871-cargill-orafti-oliggo-fiber 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018