Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Vitamin K2 získal status GRAS do kategorie

Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Vitamin K2 získal status GRAS

Vydáno: 24.4.2008
Tisk článku
Přírodní vitamin K2 (menaquinon-7) získal status GRAS pro použití jako ingredience v potravinářských výrobcích.
Na základě vyjádření nezávislého panelu expertů získal přírodní vitamin K2 (menaquinon-7), status GRAS pro použití jako ingredience v potravinářských výrobcích. Přírodní vitamin K2 nabízený pod obchodním názvem MenaQ7, je produktem společnosti P.L.Thomas a norské NattoPharma, která je vlastníkem značky MenaQ7. MenaQ7 je extrakt sójového pokrmu natto (http://www.gaia21.net/natto/natto.htm), získávaného fermentací za přítomnosti Bacillus subtilis natto. Přírodní vitamin K2 velmi významně přispívá prevenci osteoporózy a má příznivé účinky na zdraví srdce, vzhledem k tomu, že zvyšuje využitelnost vápníku v organismu. MenaQ7 se může používat k obohacování sýrů a jiných mléčných výrobků.  Více informací na adrese nebo zde.
Food Business News, 2008, no. 27, p. 81 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021