Bezpečnost potravin

TROPHELIA Europe 2010

Vydáno: 21. 1. 2010
Autor:

Soutěž zaměřená na inovace potravinářských výrobků v zemích EU. Vítězové budou vyhlášeni 18.10.2010 v Paříži.

Jde o novou soutěž zaměřenou na inovace v oblasti potravin, přičemž autory inovací jsou studenti vysokých škol.
Soutěž TROPHÉLIA vznikla ve Francii z iniciativy výrobců potravin, obchodu, vysokých škol a technologických center. Probíhá tam již od roku 2000. Od té doby vzniklo v rámci soutěže kolem sta potravinářských výrobků. Úspěšné výrobky se vyrábějí a dodávají na trh prostřednictvím obchodních řetězců ve Francii. “Throphélia” se stala národní značkou pro inovace potravinářských výrobků ve Francii. Více informací o soutěži je k dispozici na www.trophelia.fr.
 
V rámci technologické platformy Food for Life se tato soutěž od roku 2008 transformovala na evropskou úroveň. Soutěže TROPHELIA Europe 2008 se zúčastnili zástupci z osmi zemí (Rakouska, Belgie, Dánska, Francie, Německa, Itálie, Slovinska, Španělska). Vítězem se stalo Španělsko s výrobkem Curdy Lemon (přírodní produkt z mléka a citrónové šťávy).
Soutěže v roce 2010 se zúčastní maximálně 14 zemí, které se přihlásily před 1. prosincem 2009. Vítězové TROPHELIA Europe 2010 budou vyhlášeni dne 18. října 2010 během výstavy SIAL.
Vzhledem k tomu, že úspěšné inovace musí přihlížet k vlivu na životní prostředí, uvažuje se o soutěži ECO TROPHELIA.
 
Více informací o soutěži je v informační brožuře TROPHELIA Europe.
 
Zdroj: TRUEFOOD