Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 9. 10. 2007

Vydáno: 9. 10. 2007
Autor: pospisilova

Gastroton může opět vyrábět lahůdky, rozhodla SZPI.  Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Květná 15,603 00 Brno

tel.: +420 542 426 633, fax: +420 542 426 645, e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz, www.szpi.gov.cz

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uvolnila zákaz výroby lahůdek v provozovně společnosti Gastroton v Ostravě-Hrabůvce. Firma provedla celkovou desinfekci a sanitaci prostor výrobny a splnila i veškerá další opatření, která ji uložila inspekce. Předložila také doklad z akreditované laboratoře o rozborech vzorků  nově vyrobených salátů, a to Pařížského a Vlašského. Laboratorní testy potvrdily odstranění závadného stavu.

SZPI informovala v tiskové zprávě ze 4. října, že ve výrobně Gastrotonu v ulici Dvouletky v Ostravě zastavila výrobu, neboť laboratorní testy ve zmíněných salátech odhalily nadlimitní přítomnost bakterie Listeria monocytogenes.

Inspekce zahájí s Gastrotonem správní řízení.

 

 

Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš, vedoucí oddělení komunikace SZPI

 

V Brně 9. 10. 2007