Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 6. 1. 2006

Vydáno: 6. 1. 2006
Autor:

Inspekce spotřebitelům doporučuje: zkontrolujte si zásoby potravin . Zpráva tiskové mluvčí RNDr. D. Kolejkové

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) doporučuje spotřebitelům, aby si zkontrolovali zásoby potravin, které jim v domácnostech zbyly po vánočních a novoročních svátcích.

Především je potřeba věnovat pozornost době použitelnosti na obalech tzv. rizikových potravin, které mají omezenou dobu spotřeby. Patří mezi ně především masné, drůbeží a rybí výrobky, majonézové saláty,  některé omáčky a zákusky obsahující krémy. Pokud datum, uvedené na obalu za slovy „Spotřebujte do…“ už uplynulo, je potřeba takové potraviny bez milosti vyhodit, protože prošlé potraviny nemají co dělat nejen na pultech obchodů, ale nepatří ani doma do lednic nebo spíží.
Více informací: 
TZ_likvidace_po_vanocich.pdf [pdf ; 115413 bytů]