Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 4. 10. 2007

Vydáno: 4. 10. 2007
Autor: pospisilova

Testy prokázaly v salátech Listerii. SZPI uložila zákaz výroby.  Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše   

Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Květná 15,603 00 Brno
tel.: +420 542 426 633, fax: +420 542 426 645, e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz, www.szpi.gov.cz
 
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala výrobu potravin v provozovně Gastroton, s.r.o., ulice Dvouletky 52, Ostrava-Hrabůvka. Opatření uložila z toho důvodu, že laboratorní testy u dvou výrobků studené kuchyně z Gastrotonu prokázaly nadlimitní výskyt bakterie Listeria monocytogenes. Jednalo se o Vlašský salát a Pařížský salát, oba v balení 130g a oba s datem použitelnosti do 4. 10. 2007.
 
Inspekce zároveň upozorňuje spotřebitele, kteří mají tyto saláty v ledničkách, aby je již nekonzumovali.
 
Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš – vedoucí oddělení komunikace