Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 27. 3. 2006

Vydáno: 27. 3. 2006
Autor:

Pouze polovina českých spotřebitelů čte informace na obalech potravin . Zpráva tiskové mluvčí RNDr. D. Kolejkové

Přesně 49% českých spotřebitelů vůbec nevěnuje pozornost informacím, které výrobci uvádějí na obalech potravin. Třetina z nich tvrdí, že je tyto údaje nezajímají. Prokázal to výzkum veřejného mínění, který pro Státní zemědělskou a potravinářskou inspekce (SZPI) koncem roku provedla agentura Focus, Marketing & Social Research.

 

Výzkum sledoval nejen informovanost spotřebitelů, ale také jejich názor na bezpečnost potravin, jejich nákupní chování a způsob, jakým s potravinami nakládají. 69% dotázaných uvedlo, že české potraviny jsou bezpečné a kvalitní, zatímco o zahraničních potravinách si to myslí jen 54% spotřebitelů. Nejbezpečnější pro nákup potravin jsou podle výsledků výzkumu malá pekařství, řeznictví a prodejny s pultovým prodejem, nejhůř dopadly bufety s rychlým občerstvením, tržnice a hypermarkety.

V příloze celé znění tiskové zprávy : Potrav._inspekce_a_spotrebitele.pdf [pdf ; 154597 bytů]