Bezpečnost potravin

The Biopesticide Manual

Vydáno: 20. 4. 2004
Autor:

The Biopesticide Manual, edit L. G. Copping.- 2 . vyd.,Farnham : British Crop Protection Council, 2001. - 528 s.,  ISBN 1-901396-29-0 Publikace je čtenářům Knihovny ÚZPI k dispozici pod signaturou D 90785

Příručka o biopesticidech je uznávané kompendium informací o komerčních biopesticidech, jehož nově revidovaná a aktualizovaná verze, která je již k dispozici čtenářům Knihovny ÚZPI, obsahuje souhrnné informace o 273 látkách používaných k výrobě více než 1 000 komerčních produktů:

  • 96 mikroorganismů
  • 54 makroorganismů
  • 53 semiochemikálií
  • 51 přírodních produktů
  • 19 genů

Informace o jednotlivých látkách jsou publikovány ve formě záznamů, které jsou strukturovány následujícím způsobem:

  • nomenklatura a zdroj
  • výroba
  • cíloví škůdci a cílové plodiny
  • princip působení
  • biologická aktivita
  • komerční využití
  • aplikace a kompatibilita
  • toxicita a vliv na životní prostředí

Publikace představuje velice užitečnou příručku pro biotechnology, odborníky na ochranu zemědělské produkce, manažery pro rostlinnou výrobu, producenty ovoce a zeleniny, výrobce a zpracovatele potravin a pracovníky marketingu. V komplexním systému zajišťování bezpečnosti potravin v celém potravinovém řetězci „od farmy po vidličku“ publikace poskytuje cenné informace především pro pracovníky odpovědné za vstupy do potravinového řetězce.

Informace o publikaci poskytuje vydavatel zde (pozn. nutno kliknout na seznam příruček).
Publikace byla zakoupena v rámci projektu Informačního centra pro bezpečnost potravin při Ústavu zemědělských a potravinářských informací.