Bezpečnost potravin

Tendr EFSA: Přípravné práce pro EU Menu 2

Vydáno: 21. 11. 2024
Autor: KM EFSA

Dostupnost podrobných a vysoce kvalitních údajů o spotřebě potravin shromážděných na individuální úrovni je nezbytná pro provádění spolehlivých a přesných hodnocení dietární expozice v rámci práce EFSA na hodnocení rizik. Shromažďování přesných a harmonizovaných údajů o spotřebě potravin na evropské úrovni je proto považováno za hlavní dlouhodobý cíl EFSA. V prosinci 2014 schválila vědecká síť EFSA pro údaje o spotřebě potravin pokyny k metodice EU Menu a zveřejnila je. Tyto pokyny podrobně popisují metodiku, která se má používat pro sběr harmonizovaných a vysoce kvalitních údajů o spotřebě potravin ze všech evropských zemí v rámci projektu EU Menu.

Na základě řady aktivit EFSA budou pokyny k EU Menu aktualizovány s ohledem na možné využití nových technologií a harmonizaci nejkvalitnějších metod napříč průzkumy během příštího kola národních studií spotřeby potravin pro různé věkové kategorie (EU Menu 2).

Obecným cílem této výzvy je najít dodavatele, který by mohl podpořit úřad EFSA v různých činnostech při přípravě aktualizace vodítek pro provádění EU Menu.

Nabídku může podat jedna organizace nebo konsorcium organizací. V případě konsorcia musí být jeden z partnerů v nabídce označen jako vedoucí konsorcia. Vytvoření konsorcia se doporučuje, protože může být nezbytné pro optimální a cílenou odbornost v každém z cílů.
Další informace a dokumenty k výzvě jsou k dispozici na portálu EU pro financování a nabídková řízení (TED) pod identifikátorem EFSA/2024/OP/0014.
Zdroj: EFSA