Technické podmínky školení týkajících se principů a metod hodnocení rizik v oblasti bezpečnosti potravin
Zpráva EFSA ze dne 14. 4. 2011.
Zpráva Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) obsahuje technické podmínky školení na hodnocení rizik, které vypracovala Pracovní skupina EFSA pro školící aktivity o principech a metodách hodnocení rizik v oblasti bezpečnosti potravin.
Technické podmínky obsahují detaily programů a cílů pěti různých školících kurzů přizpůsobených specificky pro následující oblasti: mikrobiologické hodnocení rizik, chemické hodnocení rizik (potravinářská aditiva a přísady do krmiv, kontaminující látky, pesticidy, atd.), hodnocení rizik škůdců (PRA), hodnocení v oblasti výživy, hodnocení rizik geneticky modifikovaných organismů a jiných biotechnologií.
Tato zpráva také poskytuje doporučení jak tyto kurzy pro vědce zainteresované v oblasti hodnocení rizik bezpečnosti potravin nebo krmiv organizovat.
Tyto technické specifikace se mohou ukázat jako užitečné při přípravě školících aktivit v oblasti hodnocení rizik v rámci programu „Lepší průpravou za bezpečnější potraviny“ (Better Training for Safer Food).
Celou zprávu můžete najít na webových stránkách Evropského úřadu pro bezpečnost potravin.