Stoprocentně celozrnný chléb společnosti Sara Lee
Vydáno: 13. 1. 2007
Autor: pospisilova
První 100% celozrnný pšeničný chléb Soft&Smooth kombinuje požadovanou charakteristickou chuť a vůni s vysokou nutriční hodnotou, neobsahuje žádná umělá barviva ani aromata, ani trans tuky. V jednom krajíčku je 14 g celých zrn.
Společnost Sara Lee zahájila výrobu nové kategorie chleba, který by měl výrazně zvýšit spotřebu celozrnných potravin v USA. Podle tvrzení společnosti je nový výrobek Soft&Smooth první 100% celozrnný pšeničný chléb, který kombinuje požadovanou charakteristickou chuť a vůni s vysokou nutriční hodnotou. Současně s uvedením nového výrobku na trh společnost organizuje edukační akce, která mají spotřebitele informovat o významu celozrnných potravin a ukázat možnosti nenásilného zvyšování jejich konzumace. Nejoblíbenějším druhem chleba v USA je fortifikovaný pšeničný chléb, který se vyrábí nejčastěji z obohacené pšeničné mouky s přídavkem malého množství celozrnné mouky. Ze 650 milionů tradičních bochníků pšeničného chleba vyrobeného v loňském roce v USA je podle údajů společnosti Information Resources více než 73 % ( 477 mil.) postrádá nutriční hodnotu celozrnného výrobku, přičemž většina Američanů se domnívá, že nakupuje 100% celozrnný chléb. V rámci vlastního výzkumu provedeného společností Sara Lee Food & Beverage více než 73 % spotřebitelů označilo nesprávně běžně nakupovaný chléb jako celozrnný, přestože ve skutečnosti jeho nutriční hodnota odpovídala tradičnímu bílému chlebu. Nový, 100% celozrnný chléb Soft&Smooth obsahuje v jednom krajíčku 14 g celých zrn, neobsahuje žádná umělá barviva ani aromata, ani trans tuky. Podle výsledků nedávného výzkumu jsou Američané, kteří konzumují minimálně tři porce celozrnných potravin obecně mnohem zdravější než ti, kteří celozrnné potraviny nekonzumují. Konzumace celozrnných potravin je spojována se sníženým rizikem srdečních onemocnění, záchvatů mrtvice, některých typů rakoviny, diabetu 2. typu, a může rovněž napomáhat udržení správné tělesné hmotnosti.