Srovnání jakosti a zdravotní nezávadnosti biopotravin a konvenčních potravin
Vydáno: 4. 11. 2009
Autor:
Srovnání provedené na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně.
Na základě údajů publikovaných v odborných vědeckých časopisech bylo provedeno srovnání biopotravin s konvenčně vyráběnými potravinami a to v následujících parametrech:
– nutriční hodnota,
– zdravotní nezávadnost,
– senzorická jakost.
Výsledky srovnání jsou v příloze.
Příloha: Srovnání jakosti a zdravotní nezávadnosti biopotravin a konvenčních potravin (pdf, 261 kB)
Pozn.: Uvedený časopis je v tištěné podobě k dispozici v ZPK.
* Porovnání produktů ekologického a konvenčního zemědělství (studie VŠCHT)
* Porovnání potravin z ekologické a konvenční produkce (studie FSA a TOC)