Bezpečnost potravin

Školení BTSF v roce 2018

Vydáno: 13. 2. 2018
Autor: lepeskova

Seznam a termíny školení BTSF

V roce 2018 se konají tato školení:

Pokračující programy (od r. 2017) 

  1. Pravidla pro dobré životní podmínky zvířat – AW – speciální školení
  2. Krmivové právo
  3. Veterinární kontroly na hranicích – BIPs
  4. Kontrola kontaminace potravin a krmiv
  5. TRACES (Trade Control and Expert System)
  6. Přesun domácích mazlíčků
  7. Označování potravin
  8. Ohniska nákazy v potravinách a její zvládání
  9. Antimikrobiální rezistence
  10. Ekologické zemědělství
  11. Potraviny s chráněným označením
  12. Hodnocení rizik
  13. Hygiena potravin v prvovýrobě
  14. Kontrola zdraví rostlin
  15. Kontroly mechanizace na ochranu rostlin (postřiky)
  16. Rostlinolékařské průzkumy
  17. Podpora prosazování SPS (sanitárních a fytosanitárních opatření) na úrovni EU – CC

Nové programy (noví dodavatelé školení) 

  1. Kontingenční plány  – Připravenost na nákazu zvířat, včetně včasného varování, plánování mimořádných událostí a kontroly chorob zvířat
  2. HACCP
  3. Hygiena potravin a flexibilita
  4. Mikrobiologická kritéria a zoonózy
  5. Látky zlepšující vlastnosti potravin
  6. Materiály přicházející do kontaktu s potravinou
  7. Systémy auditu
  8. Nové vyšetřovací techniky k detekci falšování potravin
  9. TSE a vedlejší živočišné produkty
  10. Ochrana rostlinných produktů a systémy hodnocení a schvalování
  11. Integrovaný systém ochrany proti škůdcům
  12. Přehled unijních zpráv
  13. Podpora auditů EU