Bezpečnost potravin

Seminář o údržnosti masa, masných výrobků a lahůdek

Vydáno: 19. 5. 2005
Autor:

7. ročník semináře, který je zaměřen na tepelně neopracované masné výrobky, se uskuteční ve dnech 13.-14. 9. 2004 v hotelu Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě.

Jednání bude probíhat ve dvou sekcích:

Sekce I – Tepelně neopracované masné výrobky (TNMV)

  • výběr a příprava suroviny, její technologické ošetření před zpracováním
  • stroje a zařízení pro přípravu díla a jeho narážení
  • technologické režimy zrání, sušení a dosušování TNMV
  • vybavení potřebné pro úspěšný průběh zrání, klimatizační vybavení sušáren
  • požadované vlastnosti TNMV
  • Sekce II – Lahůdkářské výrobky

  • aktuální stav legislativy a jejích požadavků na výrobce a distributory lahůdek
  • zajištění bezpečnosti potravin z hlediska hygienického a technologického
  • nové trendy ve výrobě, balení a distribuci
  • výsledky činnosti kontrolních orgánů
  • K přednáškám byli pozváni odborníci z předních evropských, českých a slovenských pracovišť zabývajících se uvedenou problematikou.

    V předsálí se bude konat mezinárodní degustační výstavka tepelně neopracovaných masných výrobků ze skupin trvanlivé, krájitelné a roztíratelné TNMV.

    Odborný garant:

    MVDr. Petr Gayer, CSc.
    Ing. Ludmila Prokůpková, PhD.
    redakce časopisu MASO
    třískalova 16
    638 00 Brno
    E-mail gayer@con-praha.cz
    E-mail prokupkova@con-praha. cz

    Organizační záležitosti

    pí Naďa Pitrová
    České a slovenské odborné nakladatelství
    Drtinova 10
    150 00 Praha 5
    Tel. 227 018 465, 605 961 207
    E-mail pitrova@con-praha.cz

    Sborníky z minulých seminářů jsou díky laskavosti organizátorů akce k dispozici v Zemědělské a potravinářské knihovně při ÚZPI pod signaturou C 37701. On-line katalog knihovny je přístupný přes www.knihovna.uzpi.cz, sekce on-line katalogy.

    (mch)