Bezpečnost potravin

Rostlinné tuky

Vydáno: 19. 4. 2007
Autor: pospisilova

Role tuků ve výživě a jejich složení je stále aktuálním tématem. Nejnovější přehled tuků na českém trhu ukázal, že složení rostlinných tuků se stále zlepšuje a že rostlinné tuky na českém trhu prakticky neobsahují transmastné kyseliny.

Přestože se o tucích píše dnes a denně a tato problematika je rozebírána ze všech možných stran, stále mezi lidmi koluje mnoho mýtů, polopravd a zastaralých informací. Výroba, složení i zdravotní účinky rostlinných a živočišných tuků stále vzbuzují spoustu dotazů. Na tuto problematiku je třeba se dívat komplexně. Vedle odborných znalostí z oblasti výživy a metabolismu tuků je zapotřebí orientovat se v potravinářských technologiích a sledovat složení jednotlivých produktů.

Více informací zde nebo na www.zdravykorinek.cz, kde jsou vysvětleny i hlavní mýty týkající se tuků.