Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Příznivý vliv mléčných výrobků na snížení rizika srdečních onemocnění do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Příznivý vliv mléčných výrobků na snížení rizika srdečních onemocnění

Vydáno: 2.11.2010
Tisk článku
Švédská studie dokládá příznivý vliv mléčných výrobků na zdraví sdrce na rozdíl od tvrzení o jejich škodlivém vlivu vzhledem k obsahu nasycených tuků.

Skupina švédských vědců se zaměřila na analýzu dat od 444 pacientů se srdečním infaktem v porovnání s 556 zdravými osobami. Sledovali hladinu kyseliny pentadekanové a heptadekanové jako biomarkerů konzumace mléčného tuku a porovnávali tyto hodnoty s údaji o prvním výskytu srdečního infarktu. Výsledky prokázaly, že na rozdíl od často uváděného negativního vlivu nasycených mastných kyselin se konzumace mléčných výrobků projevuje snížením rizika prvního výskytu srdečního infarktu.

Studie je popsána v American Journal of Clinical Nutrition, 9 June 2010.


Dairy Industries, 75, 2010, č. 8, s. 8

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018