Bezpečnost potravin

Přírodní toxiny v čerstvém ovoci a zelenině

Vydáno: 17. 2. 2005
Autor:

Kanadský Úřad pro kontrolu potravin (CFIA) zveřejnil zprávu o výskytu přírodních toxinů v některých druzích čerstvého ovoce a zeleniny.

Čerstvé ovoce a zelenina jsou důležitou součástí zdravé výživy, ovšem některé druhy ovoce a zeleniny konzumované v Kanadě obsahují malá množství přírodních toxinů. Tyto přírodní toxiny napomáhají ochraně rostlin a vytvářejí rezistenci vůči chorobám a některým druhům hmyzích škůdců. Veřejnost by měla být ale o přítomnosti těchto přírodních toxinů informována. Kanadský Úřad pro kontrolu potravin (CFIA) proto zveřejnil zprávu o výskytu těchto přírodních toxinů v některých druzích čerstvého ovoce a zeleniny. Informace obsahují podrobnosti o toxinech v peckovém ovoci, v kořeni kasavy, v bambusových výhoncích, bramborách a karotce a některých dalších, méně známých plodinách (Blinghia sapida). Více informací na adrese

http://www.foodsafetytoday.com