Předsednická konference k bezpečnosti potravin a potravinářskému výzkumu začne 21. dubna v Praze
Vydáno: 20. 4. 2009
Autor: bodokova1
Mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin "Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele" se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna 2009 v Kongresovém centru Praha.
Záměrem konference je podpora využití výsledků potravinářské vědy a výzkumu k hodnocení rizik a s ním související přípravě právních předpisů, které mají zajistit zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny. Dalším očekávaným efektem konference je posílení spolupráce na národní i mezinárodní úrovni.
Za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče, výkonné ředitelky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) Catherine Geslain-Lanéelle, rektora Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) Josefa Koubka a náměstkyně komisařky pro ochranu zdraví Paoly Testori Coggi na konferenci vystoupí řada předních českých a zahraničních odborníků. Předpokládaná je účast cca 250 delegátů zastupujících široké spektrum zainteresovaných subjektů – vědeckovýzkumných institucí, státní správy, výrobců i spotřebitelů.
Atraktivní program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Náplň konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky přídatných látek i nově vznikajících rizik. Přední experti na potravinářskou problematiku budou prezentovat významné přínosy českých vědeckovýzkumných pracovišť.
Za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče, výkonné ředitelky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) Catherine Geslain-Lanéelle, rektora Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) Josefa Koubka a náměstkyně komisařky pro ochranu zdraví Paoly Testori Coggi na konferenci vystoupí řada předních českých a zahraničních odborníků. Předpokládaná je účast cca 250 delegátů zastupujících široké spektrum zainteresovaných subjektů – vědeckovýzkumných institucí, státní správy, výrobců i spotřebitelů.
Atraktivní program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Náplň konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky přídatných látek i nově vznikajících rizik. Přední experti na potravinářskou problematiku budou prezentovat významné přínosy českých vědeckovýzkumných pracovišť.
Pod záštitou předsednictví konferenci společně organizují Ministerstvo zemědělství ČR, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Evropský úřad pro bezpečnost potravin.