Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Pomella: extrakt z granátového jablka do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Pomella: extrakt z granátového jablka

Vydáno: 25.5.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Extrakt standardizovaný na obsah punikalaginů chrání pokožku před stárnutím.
Nová studie naznačuje, že extrakt z granátového jablka standardizovaný na obsah punikalaginů (tříslovin v granátovém jablku) napomáhá udržovat zdravou pokožku mladistvého vzhledu.
Nová studie provedená na universitě v Texasu, která byla publikována v online časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, se zabývala vyšetřováním ochranných účinků extraktu granátového jablka proti UV záření (UV-A i UV-B) na buňky kůže.
 
Punikalaginy jsou třísloviny, které se nacházejí v granátovém jablku v alfa a beta formě. Punikalaginy jsou rozpustné ve vodě a živý organismus je značně využívá. V těle se hydrolyzují na menší polyfenoly, např. ellagovou kyselinu.
Studie provedená na Tchajwanu ukázala, že punikalagin A indukuje v endoteliálních buňkách v závislosti na dávce vytváření oxidu dusnatého a inhibuje některé bílkovinné molekuly (ERK, JNK, AKT), které hrají úlohu ve vývoji rakoviny.
Extrakt granátového jablka standardizovaný na obsah punikalaginů se prodává pod obchodním názvem Pomella.
 
Zdroj: Functional Ingredients, May 2009, s. 6
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021