Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Počet Čechů pijících pivo klesá do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele

Počet Čechů pijících pivo klesá

Vydáno: 27.2.2009
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Kubcová Beránková
Počet Čechů pijících pivo od roku 2004 do loňska mírně klesl, jak vyplývá z průzkumu.

To výplývá z průzkumu, jehož výsledky zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM).
Tuzemská spotřeba Čechů v Čechách klesá , je nahrazována konzumací cizinců v ČR. Odborníci odhadují, že se cizinci na domácí spotřebě piva podílejí 20 až 25 procenty. Rostoucí tuzemská výroba piva, která v roce 2007 dosáhla svého rekordu, má stále větší odbytiště na zahraničních trzích. Export českého piva od roku 2002 do předloňska vzrostl téměř dvojnásobně.
Muži dle výsledků šetření, které se uskutečnilo loni v říjnu, konzumují týdně v průměru 8,7 půllitru piva, ženy za stejné období uvedly 2,4 půllitru. Spotřeba piva klesá s rostoucím vzděláním respondentů. Ti se základním vzděláním vypili týdně přibližně 13 půllitrů, lidé s vysokoškolským vzděláním piv šest. Naopak vliv příjmu na konzumované množství nápoje je podle výsledků průzkumu zanedbatelný.

Potravinářský zpravodaj, 2009, č.2, s.17
Další čísla Potravinářských zpravodajů zde

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021