Bezpečnost potravin

Parmská letní škola 2024

Vydáno: 10. 6. 2024
Autor: KM EFSA

EFSA a Škola pokročilých studií potravin a výživy při Parmské universitě, ve spolupráci s Katolickou universitou Sacro Cuore v Piacenze, pořádají další ročník letní školy otevřené mladým vědcům z celého světa, tentokrát s podtitulem „Utváření budoucnosti potravinových systémů: dnešní aplikace a budoucí perspektivy umělé inteligence“.

Letošní ročník se uskuteční online 23. – 25. září 2024.

Obecným cílem školy je účastníkům poskytnout příležitost učit se od nejlepších expertů na využívání přístupu hodnocení rizika/prospěšnosti v oblastech bezpečnosti potravin a výživy. A to jak formou teorie, tak i praktických procvičování na případových studiích a komunikace výsledků studií hodnocení rizika/prospěšnosti.

Letošní ročník bude zaměřen na různé aspekty související s využitím umělé inteligence a bude zkoumat její potenciální aplikace v potravinářském systému. Témata letní školy se budou týkat čtyř různých klíčových oblastí:
– umělé inteligence a regulačního rámce EU,
– bezpečnosti potravin a hodnocení rizik,
– udržitelnosti potravinového systému a
– sociálních a behaviorálních věd.

Letní škola je bez poplatku, aby této příležitosti mohl využít co největší počet Ph.D. studentů a začínajících vědců, případně jiných zájemců s odborným vzděláním, na začátku své kariéry.

Registrace je možná online do 28. 6. 2024.

Veškeré informace naleznete na internetových stránkách akce.

Zdroj: Parma summer school