Parmská letní škola 2023
EFSA a Škola pokročilých studií potravin a výživy při Parmské univerzitě, ve spolupráci s Katolickou universitou Sacro Cuore v Piacenze, pořádají další ročník letní školy otevřené mladým vědcům z celého světa.
Letošní ročník se uskuteční on-line ve dnech 26. – 28. září 2023.
Obecným cílem školy je účastníkům poskytnout příležitost učit se od nejlepších expertů na využívání přístupu hodnocení rizika/prospěšnosti v oblastech bezpečnosti potravin a výživy. A to jak formou teorie, tak i praktických procvičování na případových studiích a komunikace výsledků studií hodnocení rizika/prospěšnosti.
Cílem Letní školy v Parmě 2023 je nabídnout začínajícím odborníkům příležitost učit se od odborníků v oblasti potravinářských inovací se zvláštním důrazem na legislativní rámec EU, udržitelné potravinové systémy, alternativní bílkoviny a vnímání inovativních potravin spotřebiteli.
Vzhledem ke komplexní povaze těchto témat a jejich vzájemné provázanosti budou využity multidisciplinární přístupy a přístupy zahrnující více zúčastněných stran. Témata letní školy budou řešena ve třech různých klíčových oblastech:
- Posuzování rizik a legislativní rámec pro inovace potravin
- Inovativní technologie a nástroje pro výrobu potravin
- Společenské vnímání potravinových inovací
Účastníci budou mít možnost komunikovat s odborníky prostřednictvím otázek a odpovědí, živých anket a dalších interaktivních virtuálních aktivit.
Program je k dispozici zde.
Kdo by se měl zúčastnit?
Letní škola je určena především pro doktorandy a začínající výzkumné pracovníky, ale i další vědce, akademické pracovníky a zástupce veřejných institucí, nevládních organizací a evropských agentur.
Účast je omezena na maximálně 300 osob, včetně přednášejících a dalších odborníků určených vědeckým výborem. Bude proveden pečlivý výběr žádostí o registraci, aby byla zajištěna geografická vyváženost a spravedlivé zastoupení všech skupin zúčastněných stran v publiku.
Letní škola je bez poplatku, aby této příležitosti mohl využít co největší počet Ph.D. studentů a začínajících vědců, případně jiných zájemců s odborným vzděláním, na začátku své kariéry.
Veškeré informace naleznete na internetových stránkách akce.
Zdroj: EFSA