Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Olej zcela prostý trans-mastných kyselin do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Olej zcela prostý trans-mastných kyselin

Vydáno: 8.9.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Společnost Dunkin" Brands vyvinula nový olej bez trans-tuků určený zejména pro výrobu koblih, croissantů, bagelů a muffinů.
Americká společnost Dunkin' Brands vyvinula nový olej určený pro výrobu pečiva bez trans-tuků, a to při zachování jejich původní jakosti, chuti a aromatu. Výzkumný a vývojový tým společnosti testoval 28 alternativních olejů, než nalezl produkt zcela prostý trans-mastných kyselin, který by byl vhodný pro celý sortiment výrobků, prodávaných v řetězci Dunkin' Donuts zahrnující koblihy, croissanty muffiny, bagely a další druhy pečiva. Vývoj a aplikace nového tuku je zčásti odezvou na současnou situaci potravinářského průmyslu, který by měl napomáhat řešení otázky vzrůstající obezity a orientování spotřebitelů na „zdravější výrobky“. Počátkem roku společnost FryTest.com, LLC provedla nezávislé testování tuků bez trans-mastných kyselin, které ukázalo, že trans-tuky jsou vhodné jak ke smažení, tak i jako funkční ingredience pro výrobu pečiva v náhradě za částečně hydrogenované tuky. Do konce října t.r. by všechny výrobky Dunkin' Donuts měly být zcela prosté trans-tuků.
http://www.bakeryandsnacks.com/news/ng.asp?n=79317-dunkin-donuts-trans-free-oil
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018