Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nový rostlinný preparát Emulin může pomáhat diabetikům do kategorie

Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Nový rostlinný preparát Emulin může pomáhat diabetikům

Vydáno: 4.4.2008
Tisk článku
Emulin je látka přírodní povahy, která vykazuje inzulinomimetický účinek, který může redukovat postprandiální glykemický dopad potravin.
Pracovníci skupiny ATM Metabolics LLLP, která se specializuje na výzkum a vývoj nových, účinných látek na bázi fytochemikálií, určených k léčbě metabolických a neurologických onemocnění, objevili přírodní látku s jedinečnými schopnostmi tlumit účinky glukózy na humánní metabolický systém. Mechanismus působení této látky, pojmenované Emulin, byl již dříve identifikován u tropického ovoce a zeleniny. Emulin je patentovaná přírodní látka, která redukuje glykemický dopad potravin prostřednictvím snižování množství sacharidů absorbovaných po jídle a množství glukózy zpracované játry. Urychluje rovněž odstraňování přebytečného cukru z krevního oběhu, mobilizuje sacharidy z tukových buněk a zvyšuje senzitivitu insulinových receptorů v signální dráze, čímž zvyšuje účinnost inzulinu. Emulin se bude moci používat jako potravinářské aditivum pro většinu běžných potravin jako je chléb, snacky či nápoje. Emulin je látka bez chuti a bez vůně, přidávat se bude v nepatrných množstvích, takže naprosto neovlivní senzorické vlastnosti finálního výrobku.
Více informací možno získat zde.
http://www.sugarjournal.com//  (News from Sugar Journal)  
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021