Bezpečnost potravin

Nestlé otevírá výzkumnou jednotku v Japonsku

Vydáno: 2. 7. 2009
Autor:

Výzkumná a vývojová základna firmy Nestlé tak tvoří 27 výzkumných, vývojových a technologických center po celém světě.

Na tokijské univerzitě byla zahájena činnost první výzkumné jednotky pro základní výzkum v Japonsku firmy Nestlé. Bude se zaměřovat na výzkum v oblasti zdraví a výživy.
Nestlé a tokijská univerzita budou také spolupracovat na programu nazvaném “Food for Life” (Potraviny na podporu zdraví), který se zaměřuje na nová výzkumná témata v oblasti zdraví a výživy pro 21. století.
Cílem výzkumu bude poskytovat vědecký základ pro vývoj nových výrobků, které přinesou zdravotní prospěch spotřebitelům v Japonsku i na celém světě.
Nestlé působí v Japonsku od roku 1913 a v současné době má v zemi tři závody. Rada pro výživu firmy Nestlé v Japonsku vybudovala základnu výzkumu a to poskytováním grantů a podporou nadějných výzkumníků v oblasi potravinářské vědy a technologie.
Výzkumná a vývojová základna firmy Nestlé tvoří celkem 27 výzkumných, vývojových a technologických center po celém světě, ve kterých je zaměstnáno asi 5 tisíc lidí.
 
Zdroj: Food Business News 5, 2009, č.7, s. 10
Objednávka kopie článku