Bezpečnost potravin

Nepasterovaný cider zdrojem E. coli O157:H7

Vydáno: 26. 10. 2005
Autor:

S konzumací nepasterovaného cideru vyráběného společností Tyrone jsou spojovány čtyři případy výskytu infekce Escherichia coli O157:H7, které byly potvrzeny v Kanadě.

V Kanadě byly potvrzeny čtyři případy výskytu infekce Escherichia coli O157:H7, které jsou spojovány s konzumací nepasterovaného cideru vyráběného společností Tyrone Mills. Šetření výskytu a zdroje infekce stále pokračují, spotřebitelé ale byli varováni před pitím jakýchkoli nepasterovaných výrobků obsahujících  cider (jablečný nebo jablečno-hruškový), zakoupený v inkriminovaných provozovnách v posledních třech týdnech. Současně bylo vydáno varování před konzumací nepasterovaného cideru z farmy Watson, Bowmanville, na jehož výrobu bylo použito jablečné šťávy lisované v uvedeném období rovněž v provozovnách Tyrone Mills. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Duality