Bezpečnost potravin

McDonald´s zveřejňuje informace o výživové hodnotě svých jídel

Vydáno: 12. 1. 2004
Autor:

Nové plakáty a brožury informují zákazníky jakým způsobem modifikovat menu nabízené v restauracích McDonald´s, aby se snížil příjem tuků, sacharidů a energetický příjem.

McDonald´s začal informovat své zákazníky, kolik tuku a sacharidů obsahují některé pokrmy nabízené v rámci jeho menu. Nové plakáty a brožury, které byly přednostně umístěné v restauracích v New Yorku, New Jersey a v části Connecticutu informují zákazníky, jakým způsobem si upravit nabízená jídla – např. vynechat bulku či sýr – aby pokrm byl méně kalorický a měl nižší obsah tuku či sacharidů. Oblast rychlého stravování v USA je v současnosti pod velkým tlakem spotřebitelských i vládních organizací, které požadují, aby řetězce rychlého občerstvení poskytovaly svým zákazníkům více informací o složení a nutriční hodnotě nabízených jídel. McDonald´s a několik dalších již dalo k dispozici brožurky na výpočet energetické hodnoty pokrmů.