Bezpečnost potravin

Laktóza a deriváty laktózy: symposium IDF 2007

Vydáno: 14. 5. 2006
Autor:

Uskuteční se v Moskvě (Ruská federace) ve dnech 14.–18. května 2007.

Mezinárodní mlékárenská federace (International Dairy Federation, IDF) ve spolupráci se Severokavkazskou státní technickou univerzitou (NCSTU),  Mlékárenskou unií Ruska  a Celoruským výzkumným ústavem mlékárenským (VNIMI) organizuje ve dnech 14.–18. května 2007 symposium pod názvem “Laktóza a její deriváty”. Hlavní témata symposia jsou:

 

* Suroviny obsahující laktózu; fyzikální, chemické, technologické vlastnosti a analýza.

* Technologie výroby laktózy a výrobků na bázi laktózy (zařízení, technologické parametry, automatizace, jištění kvality aj.).

* Deriváty laktózy (laktulóza, laktitol, laktobionová kyselina, sirupy na bázi glukózy  galaktózy, galaktooligosacharidy, tagatóza aj.).

* Mléčné cukry a výživa. Potraviny se sníženým obsahem a bez obsahu laktózy. Technologic transformace laktózy ve fermentovaných výrobcích.

* Ekonomické a obchodní hledisko.

 

Více informací je k dispozici na internetové stránce symposia.

 

Food Chemistry 98, 2006, č. 3, s. II