Bezpečnost potravin

Konference OECD bude řešit ochranu přírodních zdrojů, konkurenci i bezpečnost potravin

Vydáno: 2. 4. 2009
Autor: bodokova1

Konference Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj „Challenges for Agricultural Research“ se bude konat od 6. do 8. dubna 2009 v konferenčním sále Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEU), Slezská 7, Praha 2.

Uprostřed ekonomické krize víc než kdy jindy je třeba hledat cesty, jak do budoucna zajistit dostatek potravin a současně chránit životní prostředí a zdroje. Proto se 6.-8. dubna v Praze setkají odborníci z členských zemí OECD, aby si vyměnili názory a diskutovali nejnovější vědecké poznatky v oblastech jako je ochrana přírodních zdrojů, především půdy a vody; udržitelné zemědělství pro produkci potravin a ochranu životního prostředí, konkurence v oblasti výroby potravin a paliv, bezpečnost potravin a regulace pokroku v oblasti molekulární genetiky.
 
 Podrobnosti naleznete na:
 
 
Na závěr konference je 8. dubna od 13:00 hodin je v budově ÚZEI plánovaná shrnující tisková konference.