Bezpečnost potravin

Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?

Vydáno: 10. 7. 2006
Autor:

Obchodní řetězec Co-op nechce nadále prodávat potraviny označené jako diabetické, protože to svádí spotřebitele k nadměrné konzumaci obecně nevhodných druhů potravin.

Družstevní obchodní organizace Co-op ve Spojeném království hodlá ze svých prodejen odstranit všechny potraviny, které jsou označeny jako diabetické, a to včetně čokolád, džemů a nápojů. Důvodem je, že stravovací doporučení pro diabetiky se dnes již neliší od doporučení pro běžnou populaci a že podle názoru organizace „Diabetes UK“ speciální označení na všeobecně spíše nežádoucích potravinách (např. s vysokým obsahem tuku) vede k tomu, že diabetici považují právě čokolády, džemy a slazené nápoje označené jako diabetické za vhodnou součást své stravy a konzumují je v nadměrných množstvích.

EU Food Law, 2006, č. 261, s. 17