Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Je třeba snížit spotřebu soli na polovinu do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Výživová doporučení > Výživová doporučení> Výživa - Archiv> Výživa - Archiv
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Je třeba snížit spotřebu soli na polovinu

Vydáno: 14.4.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Mezi hlavní zdroje příjmu soli patří pokrmy z fast foodů a polotovary. Návod na snížení příjmu soli.
Obyvatelé USA si dopřávají víc než dvojnásobek doporučovaného množství soli. Podobné zjištění lze očekávat i u Evropanů. K těmto závěrům dospěl výzkum amerických vědců z Centers for Disease Control and Prevention, který zveřejnila agentura Reuters.
 
Příliš velký příjem soli přitom významně zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních záchvatů a mrtvice.
 
V návaznosti na další výzkumy se dále zjistilo, že za nadměrný příjem soli mohou většinou jídla z fast foodů a polotovary, u nichž je obsah soli příliš vysoký.
 
Zpravodajský server iDNES.cz přinesl několik praktických rad pro spotřebitele, jak příjem soli snížit, viz Sůl nás pomalu zabíjí, spotřeba je dvakrát vyšší.
 
Zdroj: iDNES.cz
 
Snižování soli v potravinách. Náhražky stolní soli
Top10 společností zabývajících se reformulací potravin ke snížení obsahu sodíku
Kvasničný extrakt jako náhrada soli v pekařských výrobcích
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021