Bezpečnost potravin

Jak nakupovat potraviny bez GMO

Vydáno: 19. 5. 2005
Autor:

Průvodce pro spotřebitele

Bezpečnost potravin se stává stále žhavějším tématem. Nejde však jen o pesticidy či pověstná „éčka“, ale také o geneticky modifikované organizmy (GMO), které se staly nežádoucími surovinami v našich nákupních košících.

V těchto den vydalo Greenpeace v nákladu 15 000 výtisků příručku Jak nakupovat potraviny bez GMO obsahující podrobné informace o podstatě genetické modifikace a jejím vlivu na přírodu a lidský organizmus. Zabývá se jak GM potravinami, tak biopotravinami, které GMO neobsahují. V brožuře čtenář najde rovněž seznamy výrobců a prodejců, kteří garantují, že GM potraviny nevyrábějí, nedovážení a neprodávají.

Součástí této rozsahem nevelké, ale obsahem velmi potřebné publikace je i návod, jak GM výrobky rozpoznat při běžném nákupu ve kterékoli prodejně.

 

Publikaci si lze vypůjčit v Knihovně ÚZPI, Praha 2, Slezská 7.

Lze si ji rovněž stáhnout v elektronické podobě ve formátu pdf na adrese: www.greenpeace.cz.

 

TK Greenpeace, 18. 5. 2005/sb