Bezpečnost potravin

Irsko rozšiřuje výzkumné centrum pro výzkum funkčních potravin

Vydáno: 20. 5. 2005
Autor:

Irské Centrum pro výzkum potravin rozšiřuje svoji kapacitu pro výzkum a vývoj funkčních potravin vybudováním nových laboratoří, v nichž bude pracovat více než 40 dalších výzkumníků.

Irské Centrum pro výzkum potravin (MFRC) společnosti Moorepark Technology Ltd. (MTL) rozšiřuje svoji kapacitu pro výzkum a vývoj funkčních potravin vybudováním nových laboratoří, v nichž bude pracovat dalších více než 40 výzkumníků. Centrum se zabývá výzkumem a inovací technologií pro mlékárenský a nápojový sektor a potravinářské ingredience v Irsku. V současné době se v Irsku prodej  funkčních potravin pohybuje zhruba kolem 100 mil. EUR, v příštích pěti letech by ale mohl dosáhnout za působení Národního fóra pro funkční potraviny podporovaného vládou více než 250 mil. EUR. V laboratořích se budou uplatňovat nejdokonalejší biotechnologické postupy, stejné jako se používají v hlavních mezinárodních výzkumných iniciativách, jako jsou kupř. projekty zaměřené na humánní geonomy s primárním cílem využití nových poznatků v irských potravinářských společnostech. V laboratořích se rovněž bude provádět výzkum zabývající se jakostí a bezpečností potravin a molekulárně genetickými nástroji pro živočišnou produkci.
http://www.foodnavigator.com/news/ng.asp?id=59852