Bezpečnost potravin

Infekce E. coli O157:H7 mezi francouzskými dětmi

Vydáno: 5. 11. 2005
Autor:

Ve Francii byly hlášeny případy onemocnění dětí způsobené Escherichia coli O157:H7, spojeného s konzumací sekaných řízků vyráběných firmou Chategrill a prodávaných prostřednictvím řetězce supermarketů LeClerc.

Francouzský Institut de Veille Sanitaire informoval (2.11.2005) o výskytu Escherichia coli O157:H7, spojeném s konzumací sekaných řízků vyráběných firmou Chategrill a prodávaných prostřednictvím řetězce supermarketů LeClerc. Escherichia coli O157:H7 byla izolována z inkriminovaných výrobků zakoupených v období od konce září do poloviny října a v souvislosti s jejím výskytem bylo hlášeno minimálně jedenáct případů hemolytického a uremického syndromu, a to výhradně u dětí ve věku mezi dvěma a devíti roky. Supermarkety LeClerc zahájily stahování příslušných šarží steaků Chantegrill  z prodeje. Existuje podezření, že výrobky byly rovněž exportovány do jiných zemí EU. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Quality  (2. 11. 2005)