ICBP: Publikace ICBP a další zdroje informací ÚZEI
Přehled informačních zdrojů, které jsou k dispozici v tištěné nebo elektronické podobě.
Přehled publikací ICBP
Petr Šatrán, Josef Duben: Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin (2008)*
Zendulková, D.–Duben, J.–Semerád, Z.–Šatrán, P.: Katarální horečka ovcí. Bluetongue (2008)**
ICBP: Zeptejte se, na co chcete … (2008)*
Josef Duben: Kdo se bojí listerií (2007)
Hajšlová J.–Schulzová, V.: Porovnání produktů ekologického a konvenčního zemědělství (2006)
Luboš Babička: Průvodce světem potravin (2009)*
MZe: Příručka pro provozovatele potravinářských podniků (2010)*
MZe: Strategie bezpečnosti potravin a výživy na období let 2010–2013/Food Safety and Nutrition Strategy for 2010–2013*
MZe: Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2009
ICBP: Vzdělávací programy pro děti na CD
– Hledej s myškou zdravé potraviny (hra pro děti)
Přehled informačních letáků ICBP a publikací pro spotřebitele
ICBP
|
|
Školní mléko
|
– Proč pít školní mléko ? (I)
– Proč pít školní mléko? (II)
– Školní mléko (pexeso)*
|
Zdraví
|
– Pět klíčů k bezpečnému stravování*
– Pět klíčů k bezpečnému stravování* (modifikace původního letáku určená dětem) |
Spotřebitel
|
Pozn.: Publikace označené *) jsou k dispozici v tištěné podobě a to zdarma. Jejich zaslání v omezeném počtu výtisků si lze objednat u pana Deutsche na adrese olaf.deutsch@mze.cz, tel. 607 886 278; **) distribuuje SVS ČR
ICBP: A-Z slovník pro spotřebitele
A-Z slovník je výkladový slovník, který obsahuje hesla související s bezpečností potravin. Ve slovníku lze vyhledávat:
– podle abecedy (podle počátečního písmene hledaného výrazu),
– ze souboru hesel,
– fulltextem (zadáním konkrétního výrazu).
Na základě průběžného sledování světových trendů v oblasti agro-potravinářského sektoru se vypracovávají v odd.webových služeb ÚZEI tzv. informační přehledy (IP). Tyto materiály jsou určeny jak odborné, tak laické veřejnosti, která chce hlouběji proniknout do problematiky zemědělského a potravinářského oboru.
ÚZEI ve spolupráci a s odbornou garancí ČAZV vytváří a zpřístupňuje Terminologický slovník. Slovník je koncipován jako otevřený a je průběžně doplňován a aktualizován. V současné době obsahuje více než 25 tisíc hesel členěných do 11 oborů.
Pozn.: Další informace o vydávaných publikacích k problematice bezpečnosti potravin sledujte průběžně v kanále Potravinářství > Zdroje ICBP > Publikace