Hranice při posuzování rizika z potravinových alergenů
Symposium, které se uskuteční v Nice (Francie) ve dnech 20.–22. října 2010.
– EuroPrevall
– ILSI Europe
– ILSI–HESI (ILSI Health & Environmental Sciences Institute)
– FSA (UK Food Standards Agency)
– FARRP (Food Allergy Research & Resource Program)
Cílem symposia bude:
– diskutovat o využití těchto výsledků při posuzování rizika z potravinových alergenů a ke snižování výskytu alergických reakcí u osob s potravinovou alergií;
– určit oblasti, na které je zapotřebí zaměřit další výzkum.
Alergie na potraviny. Potravinové alergeny (Vybrané výzkumné projekty podporované Evropskou komisí. Zdroje informací o potravinových alergenech)
Alergie na potraviny: informační brožura
FSA: Allergy and intolerance
FSA: Allergic reactions to food
ICBP: Průběžně aktualizované informace o potravinových alergenech
A–Z slovník pro spotřebitele: viz hesla “Alergie” a “Alergie na …” (arašídy; celer; cereálie; hořčici; kiwi; korýše; latex; mléko; ořechy; podzemnici; ryby; sezam; “siřičitany”, sóju, vejce)