Hlášení v systému RASFF: 7. týden 2009
Vydáno: 17. 2. 2009
Autor:
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 7. týdnu 2009: 9.–15.2.2009 (v češtině).
Od ledna 2008 se uplatňuje v EU v rámci systému RASFF nový způsob notifikací. V níže uvedené tabulce je přehled výrobků, které představují riziko pro spotřebitele, a které byly proto staženy nebo se stahují z trhu v EU (tj. výstražné notifikace).
Datum
|
Ohlásila
země
|
Důvod ohlášení
|
Země původu výrobku
|
09/02/2009
|
Francie
|
Riziko udušení z konzumace dětské výživy (velké hrudky rýžového pokrmu)
|
Francie
|
09/02/2009
|
Dánsko
|
Migrace primárních aromatických aminů (21000 µg/kg) z kuchyňských kleští
|
Čína (Hongkong), přes Francii
|
09/02/2009
|
Německo
|
Hliník (74; 71 mg/kg) v instantních nudlích
|
Čína
|
10/02/2009
|
Komise
|
Salmonella v arašídové tyčince
|
Kanada, surovina z USA
|
10/02/2009
|
Finsko
|
Aflatoxiny (B1=31; celkem=35 µg/kg) v jádrech arašídů
|
Německo, surovina z Indie
|
11/02/2009
|
Komise
|
Salmonella v dietetických pokrmech obsahujících arašídovou pastu
|
USA
|
11/02/2009
|
V. Británie
|
Rezidua enrofloxacinu (210 µg/kg) nad maximální povolenou hladinou (MRL) ve filetách duhového pstruha
|
Turecko
|
12/02/2009
|
Itálie
|
Salmonella typhimurium v živých slávkách
|
Itálie
|
13/02/2009
|
Maďarsko
|
Benzo(a)pyren (8,4 µg/kg) v konzervovaných šprotech v oleji
|
Lotyšsko
|
13/02/2009
|
Francie
|
Listeria monocytogenes (460 KTJ/g) v sýru camembert ze syrového mléka
|
Francie
|
13/02/2009
|
Dánsko
|
Salmonella enteritidis v marinovaných filetách z kuřecích prsou
|
Německo
|
13/02/2009
|
Itálie
|
Salmonella spp. ve zmrazené vykostěné vepřové krkovičce
|
Španělsko
|
Přehled informačních hlášení o výrobcích (tabulka 2) a výrobků zadržených na hranicích (tabulka 3) je k dispozici zde: RASFF week 2009/7.