Bezpečnost potravin

Hlášení v systému RASFF: 35. týden 2005

Vydáno: 2. 9. 2005
Autor:

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 35. týdnu 2005: 22.–28. 8. 2005 (v češtině).

1) Výrobky, které představují riziko pro spotřebitele a které byly staženy nebo se stahují z prodeje v EU.

2) Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly.

 

Ad 1) Výrobky stahované z prodeje v EU (modrý text se týká krmiv)

Datum

Ohlásila

země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

22.8.2005

Slovensko

Nadměrný obsah E 124-Ponceau 4R/košenilová červeň A v cukrovince s barevnou polevou a kakaovou náplní

Polsko

22.8.2005

Rakousko

Salmonella chester, Salmonella Give, Salmonella Newport a Salmonella Schwarzengrund ve žvýkačce pro psy

Německo

22.8.2005

Německo

Barvivo E 102 – tartrazin a barvivo E 110 – Sunset Yellow FCF nepovolené v instantním nudlovém snacku

Čína (Hongkong)

23.8.2005

Švédsko

Salmonella ve zmrazených filetách z kuřecích prsou

Dánsko

24.8.2005

Španělsko

Aflatoxiny v chilli prášku

Velká Británie

24.8.2005

Německo

Barvivo E 102 – tartrazin a barvivo E 110 – Sunset Yellow FCF nepovolené v cukrářském výrobku

Nizozemí

24.8.2005

Německo

Barvivo E 102 – tartrazin a barvivo E 110 – Sunset Yellow FCF nepovolené   ve zmrazených potravinách k přímé konzumaci (RTE)

Nizozemí

24.8.2005

Itálie

Salmonella spp. v čerstvých filetách z husích prsou

Maďarsko

25.8.2005

Itálie

Ošetření čerstvého masa tuňáka (Thunnus obesus) oxidem uhelnatým

Španělsko

25.8.2005

Německo

Nepovolené barvivo Sudan 1 v kari prášku

přes Nizozemí

25.8.2005

Švédsko

Salmonella ve zmrazených kuřatech

Nizozemí přes Belgii

26.8.2005

Estonsko

Nadměrný obsah propylenglykolu v jahodovém pečivu

Polsko

26.8.2005

Finsko

Salmonella typhimurium ve zmrazených filetách z krůtích prsou

Polsko

Ad 2) Informativní hlášení o výrobcích [doc ; 42496 bytů]

Příloha : RASFF week_35-2005 [pdf ; 264897 bytů]