foodInnova 2010
Vydáno: 23. 6. 2010
Autor:
Mezinárodní konference o inovacích v oblasti potravinářství. Valencie (Španělsko), 25.–29.10.2010.
Konference je zaměřena na inovace v těchto oblastech:
– Potravinářské strojírenství
– Výroba a kontrola potravin
– Potraviny, zdraví a prospívání
– Bezpečnost potravin
– Výroba a kontrola potravin
– Potraviny, zdraví a prospívání
– Bezpečnost potravin
Dále se konference bude věnovat těmto tématům:
– Posuzování kvality potravin
– Udržitelnost v potravinovém řetězci
– Znalostní management pro inovace potravin
– Inovace potravin a vzdělávání
– Udržitelnost v potravinovém řetězci
– Znalostní management pro inovace potravin
– Inovace potravin a vzdělávání
Program konference je rozdělen do dvou částí:
I. Workshopy a speciální účelová setkání (25.–26.10.2010),
II. Vědecká zasedání (27.–29.10.2010),
která se budou zaměřovat na aktuální témata, např.:
– nanotechnologie (zapouzdřování, emulze, materiály pro obaly, ..)
– obaly (aktivní, biodegradabilní, ..)
– výrobkový a výrobní design
– kontrola potravin (senzory, analytické přístroje,..)
– biotechnologie (molekulární biologie, probiotika, startéry, …)
– “ohmic” technologie (nutrigenomika, proteomika, lipidomika,…)
– aktivní složky, matrice a metabolismus potravin (funkční potraviny, náhražky tuku, náhražky soli, aj.)
– bezpečnost potravin
– udržitelnost
– management potravinového řetězce
II. Vědecká zasedání (27.–29.10.2010),
která se budou zaměřovat na aktuální témata, např.:
– nanotechnologie (zapouzdřování, emulze, materiály pro obaly, ..)
– obaly (aktivní, biodegradabilní, ..)
– výrobkový a výrobní design
– kontrola potravin (senzory, analytické přístroje,..)
– biotechnologie (molekulární biologie, probiotika, startéry, …)
– “ohmic” technologie (nutrigenomika, proteomika, lipidomika,…)
– aktivní složky, matrice a metabolismus potravin (funkční potraviny, náhražky tuku, náhražky soli, aj.)
– bezpečnost potravin
– udržitelnost
– management potravinového řetězce
V rámci akce budou uděleny dvě ceny mladým vědcům do 35 let a to za nejlepší ústní sdělení a za nejlepší poster.
Více informací o akci najdete zde.
Vybrané přednášky budou publikovány v časopisech Trends in Food Science and Technology a Journal of Food Engineering.
Zdroj: the safe consortium