Bezpečnost potravin

FOOD-MIGROSURE: výzkumný projekt EU

Vydáno: 9. 2. 2009
Autor:

Odhad expozice spotřebitelů chemickým látkám, které se dostaly do potravin z obalů (migrace z materiálů v kontaktu s potravinami).

Projekt FOOD-MIGROSURE se zabýval modelování migrace látek z plastů do potravin. Jde o nový, účinný prostředek pro odhad expozice spotřebitelů chemickým látkám z materiálů v kontaktu s potravinami.
Projet se řešil v 5. rámcovém programu V&V v EU a to v letech 2003–2006. Jedním z partnerů projektu bylo JRC (Společné výzkumné centrum Evropské komise). Referenční laboratoř JRC pro materiály přicházející do kontaktu s potravinami v Baveno (Itálie) byla místem konání závěrečné konference projektu. Uskutečnila se ve dnech 27.–28. září 2006. Prezentace, které zazněly na závěrečné konferenci, jsou ke stažení zde: www.foodmigrosure.com > Links > soubor 18 prezentací v ZIP formátu.