Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Extrakt z ořechů kešu pro diabetiky do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Extrakt z ořechů kešu pro diabetiky

Vydáno: 27.10.2010
Tisk článku
Kyselina anakardiová obsažená v semenech má vliv na zvýšení příjmu glukózy svalovými buňkami.

Výzkumníci z univerzity v Montrealu  zjistili, že extrakt z ořechů kešu, speciálně kyselina anakardiová, aktivuje bílkovinnou kinázu aktivující AMP, v důsledku čehož se zvyšuje množství přenašečů glukózy z plasmy, takže se zvýší příjem glukózy svalovými buňkami. Extrakt z listů, kůry nebo dužnina plodů takový efekt nevykazuje.

Výzkumná práce byla popsána v „Hydro-ethanolic extract of cashew tree (Anacardium occidentale) nut and its principal compound, anacardic acid, stimulate glucose uptake in C2C12 muscle cells” v Molecular Nutrition and Food Research, doi:10.1002/mnfr.201000045


Food Technology, 2010, č. 9, s. 12

 

Další informace o ořeších kešu:

"Bioaktive Inhaltstoffe der Cashewnuss", Dtsch. Lebensm. Rdsch., 106, 2010, č. 9, s. 501-503

Objednávka kopie článku

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018